Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
İnşaat Mühendisliği Bölümü

2023 Yaz Okulu Duyurusu

Öğrencilerimize duyurulur.

  • Yaz okulu kapsamında ders alacak öğrenciler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği maddelerine uygun olacak şekilde ders seçimi yapabileceklerdir.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=7903&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5

 

  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yaz okulunda (tüm fakülteler) açılmayan ve İnşaat Mühendisliği Bölümü program eğitim kataloğunda yer alan dersler, başka üniversitelerden yönetmelik şartlarına uygun olmak kaydıyla alınabilirler. Başka üniversitelerden yaz okulunda ders alınacaksa, Yaz Okulu ile İlgili Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı gereğince öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek taban puanlı bir programın verildiği üniversiteden alınan derslerin kabul edilmesi kararı bulunmaktadır. Ancak pandemi dönemi süresince öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliği 10 (b) "Öğrenciler kayıtlı olduğu birimin izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, yaz dönemine yer veren diğer üniversitelerden ders alabilir." maddesi ile kendisine verilen yetki kapsamında birimler taban puanı şartı aramayabilirler. Geçtiğimiz dönem de depremden dolayı uzaktan eğitim devam ettiği için, bu yaz dönemine mahsus olmak üzere tüm devlet üniversitelerinden yaz okulu dersi alınabilecek olmasına birim tarafından karar verilmiştir. 

 

  • Öğrenci, ekte verilen başka bir üniversiteden ders almaları durumunda doldurmaları gereken formu ve formun eki olan onaylı ders içeriklerini ıslak imzalı bir şekilde İnşaat Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine teslim etmek zorundadır. Posta yoluyla iletilecek olanlarda yaşanacak gecikmelerden dolayı oluşabilecek mağduriyetlerden İnşaat Mühendisliği Bölümü sorumlu değildir. Online başvuru kabul edilmeyecektir.

 

  • Başvurunuz, bölümümüz ders içerik ve kredileri açısından incelendikten sonra sonuçlandırılacaktır. Onay alınmadan öğrenciler tarafından yapılan ve sonrasında kabul edilmeyen başvurular sonucu doğacak maddi zararlardan öğrenciler kendileri sorumlu olacaktır.

Ekler

347-yaz-okulu-formu-baska-universiteden.docx