Japon Mühendis Yoshinori Moriwaki ile "Deprem Afetine Hazır mıyız? Paneli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “Yapı Topluluğu” tarafından 15 Mayıs 2018 Salı günü Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonunda Yüksek Mimar - İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki'nin katılımıyla "Deprem Afetine Hazır mıyız?" başlıklı bir panel düzenlenmiştir.

Panel; Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Orhun KÖKSAL’ın kısa bir açılış konuşmasıyla başlamış ve ardından Yoshinori Moriwaki’nin sunumuyla devam etmiştir. HAZAMA ANDO CORPORATION firmasının Türkiye Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği’nin Genel Sekreteri olan Yoshinori Moriwaki; sunumunda Türkiye ve Japonya arasındaki deprem büyüklüğü farklılıkları ve iki ülke arasındaki deprem felaketini önleme farklılıklarından bahsetmiş, deprem konusunda yapılması gereken eğitim ve tatbikatların önemini vurgulamıştır. Sunum, deprem etkisinin azaltılması için kullanılacak yöntemler, Türkiye ve Japonya’nın işbirliği yaptığı projeler ile ilgili bilgilerle devam etmiştir. Etkinliğin sonunda katılımlarından dolayı kendisine teşekkür plaketi sunulmuştur.