İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Çıktıları:
- TYYC-1 - İnşaat mühendisliğinin temel konularında yetkin bilgi birikimi ve yapı mühendisliği, mekanik, geoteknik mühendisliği, yapı malzemeleri, yapı işletmesi, hidrolik ve ulaştırma gibi alt dallarında da gerekli tasarım ve uygulama bilgisine sahiptir.
- TYYC-2 - Takım çalışmalarında üretken ve etkin katkılarda bulunma beceri ve uyumluluk yeteneğine sahiptir.
- TYYC-3 - İnşaat mühendisliği ve ilgili alanlarda mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, analiz etme ve tasarım için gerekli modelleme yöntemlerini seçerek çözümler üretme becerisine sahiptir.
- TYYC-4 - Başta kendi mesleki alanlarında olmak üzere etkin yazılı ve sözlü iletişim kurarak ilgili alanlarda yazılı, sözlü ve/veya grafikler yardımı ile raporlar hazırlar.
- TYYC-5 - İnşaat mühendisliği konusunda bireysel olarak sahip olduğu mesleki ve etik sorumluluk anlayışı ile başkalarının çalışmalarını uygun ve yasal bir şekilde kullanır.
- TYYC-6 - İnşaat mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisine sahiptir.
- TYYC-7 - Mezuniyet sonrası süreçte, kendi meslek alanlarında mühendislik yeteneklerini ve bilgisini artırmak amacıyla yaşam boyu öğrenme gereğinin farkındadırlar.
- TYYC-8 - Yeni mühendislik tasarım ve uygulamalarını gerçekleştirmek amacıyla gerekli teknik, tasarım yöntem ve yaklaşımları ile mühendislik araç ve aletlerini kullanır.
- TYYC-9 - İnşaat mühendisliği alanındaki problemlerin modellenmesi ve incelenmesi amacıyla edinilen temel matematik, fen bilimleri ve mühendislik konularında gerekli teorik ve uygulamalı bilgi birikimine sahiptir.
- TYYC-10 - İnşaat Mühendisliği ve disiplinler arası takım çalışmalarında görev alma becerisine sahiptir.
- TYYC-11 - Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, ekonomik, çevre ve sosyal etkilerinin bilinebilmesi amacıyla öğrenme gerekliliğinin farkındadır.
İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi için tıklayınız.